Mobiliteitsoplossing van project SOULMATE krijgt vorm

Woensdag 25 maart kregen zeven senioren in Sterksel een eerste versie van de SOULMATE mobiliteitsoplossing te zien. De senioren in Sterksel gaven feedback op de vormgeving van de technologisch oplossing. Eerder waren zij ook al betrokken bij het project SOULMATE, dat zich richt op het verbeteren van mobiliteit van 65-plussers.

Afgelopen zomer kwamen een aantal senioren bijeen in Sterksel en Helmond. Daar vertelden zij over hun problemen en behoeften op gebied van mobiliteit. In het najaar tot en met begin dit jaar werkten de technische partners van het project SOULMATE aan een passende mobiliteitsoplossing aan de hand van de behoeften van de senioren. Woensdag werd een zogenaamde click dummy, een eerste versie waar interactie mee mogelijk is, getest door de senioren. Het voornaamste doel was om feedback te krijgen op het ontwerp van de app: Werken de knoppen intuïtief? Zijn deze de juiste kleur? Is het duidelijk waar je iets kan vinden? Wat moet er op de noodknop staan?

Het ontwerp viel bij het merendeel van de senioren in de smaak. Daarnaast gaf één van de senioren aan: “Nu krijgt het voor mij echt vorm, en snap ik waar we het over hebben”. De senioren gaven hun input aan de hand van feedbackformulieren. Deze formulieren worden samengevoegd en verzonden naar de technische partners. Deze zullen de informatie gebruiken om de mobiliteitsoplossing door te ontwikkelen. Later in het voorjaar volgt een workshop waarin feedback op de functionaliteit van de oplossing wordt gevraagd.