SOULMATE

Coöperatie Slimmer Leven neemt met negen Nederlandse, Belgische en Oostenrijkse partners deel in het Europese Active and Assisted Living project SOULMATE. Dit project is gericht op mobiliteit van 65-plussers. 65-plussers zijn over het algemeen graag actief en sociaal, willen naar buiten, willen hun familie opzoeken en willen reizen maken. Echter, wanneer mensen ouder worden, wordt dit vaak moeilijker. Het gevaarlijke verkeer en de digitalisering werken hierin niet mee. SOULMATE, wat staat voor Secure Old people’s Ultimate Lifestyle Mobility by offering Augmented reality Training Experiences, wil de uitdagingen van ouderen adresseren. De tien partners binnen het project hebben als doel een geïntegreerde mobiliteitsoplossing te ontwikkelen die 65-plussers ondersteunt tijdens het reizen.

Door middel van co-creatiesessies met 65-plussers wordt er informatie opgehaald over wat belangrijk gevonden wordt tijdens het reizen, welke problemen ervaren worden en welke rol er in technologie gezien wordt. Vervolgens brengen technologiepartners hun bestaande mobiliteitsoplossingen in en wordt een blauwdruk van de mobiliteitsoplossing uitgewerkt. In de volgende co-creatiesessies, livetests en enquêtes wordt de oplossing steeds weer getoetst met potentiële eindgebruikers waarna technologische ontwikkeling volgt.

Coöperatie Slimmer Leven is verantwoordelijk voor het rekruteren van deelnemers voor de verschillende activiteiten. Om zo veel mogelijk variërende inzichten te krijgen, worden er in ieder land twee verschillende groepen mensen onderzocht. In Nederland betrekt Coöperatie Slimmer Leven mensen die in de stad wonen tegenover mensen die op het platteland wonen.

Partners van SOULMATE

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in