GELIJK – ‘Ruimte voor gezondheid’ Fase 2

Het kompas van gezonde slimme wijken.
Een framework voor de ontwikkeling van een nieuwe gezonde wijk.

Al bij de ontwikkeling van een nieuwe wijk inzetten op integrale samenwerking en ruimtelijke concepten kan leiden tot een gezonde inclusieve wijk. De nieuw te bouwen wijk Brandevoort II biedt de kans om inzicht te krijgen hoe die inrichting van een nieuwe gezonde inclusieve wijk vorm gegeven kan worden.

Het overwegend kwalitatief gerichte onderzoek hanteert als basis het Empathisch Ontwerp Framework, met geïntegreerde ruimtelijke, sociale en technologische aspecten, en Collaborative Innovation Research. Toekomstige bewoners, vooral kwetsbare groepen, zijn een belangrijke focus en worden actief betrokken om aan te kunnen sluiten op hun behoeften.

GELIJK levert een framework op dat richting geeft aan integrale oplossingen (zowel ontwerp- en realisatierichtlijnen als handvatten voor de integrale samenwerking tussen stakeholders) voor de inrichting van een gezonde wijk. Dit kan worden toegepast bij de ontwikkeling van Brandevoort II én andere nieuwe wijken die gezond en inclusief willen zijn.

Partners van ‘GELIJK’ - Ruimte voor gezondheid fase 2

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in