Zorgnetwerk Nederland bezoekt Brainport-regio

Woensdag 3 november organiseerde Zorgnetwerk Nederland de jaarlijkse Innovatie Tour. Dit jaar was het netwerk te gast in de Brainport-regio. De Brainport-regio is rijk aan innovaties op het gebied van digitalisering, verduurzaming en robotisering. De tour stond daarom ook volledig in het teken van innovatie en digitalisering. Ruim 50 bestuurders, directeuren en MT-leden uit zowel Cure als Care hebben deze dag hun blik verbreed door niet (alleen) op zoek te gaan naar innovaties in de zorg, maar juist daarbuiten.

De Innovatie Tour ging van start in DOMUSDELA met een presentatie van topspreker Alexander Klöpping. Hij heeft de deelnemers geïnspireerd met toekomstige ontwikkelingen in digitalisering en de consequenties daarvan voor zorg en gezondheid. Vervolgens hebben de deelnemers in drie groepen twee locaties bezocht. Het programma op deze locaties werd verzorgd door Coöperatie Slimmer Leven, Vitalis in samenwerking met Máxima MC en de High Tech Campus.

Coöperatie Slimmer Leven was gastheer bij PHOOD Kitchen. Hier is de Regionale Health Agenda toegelicht en hebben GROZzerdam ‘Vitaal in Brainport’, Voorspoedzorg, TrueSim en Post-IC de leden van Zorgnetwerk Nederland geïnspireerd over de mooie ontwikkelingen die zij momenteel doormaken middels een pitch. Afsluitend hebben de deelnemers sommige van deze innovaties ook daadwerkelijk mogen zien en ervaren.

Slimmer Leven kijkt terug op een inspirerende middag vol mooie innovatieve verhalen uit de Brainport-regio.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in