Werkplaats DE STAP naar gezonder op het werk

Op donderdag 30 november vond de 4e werkplaats van ‘DE STAP naar gezonder’ plaats, met als centraal thema ‘DE STAP naar gezonder op het werk’. De inspirerende locatie voor deze dag was het gebouw van Fontys Sporthogeschool.

Dagvoorzitter Roos Fleuren, tevens directeur HR bij Coöperatie DELA, leidde het programma met deskundigheid. Roos, een van de koplopers van ‘DE STAP naar gezonder op het werk’, verbond op vakkundige wijze theorie aan praktijkverhalen, wat een van de sterke punten van deze werkplaatsen bleek.

De eerste presentatie behandelde ‘De belemmerende en bevorderende factoren van vitaliteitsprogramma’s’ door Frank Bauman. Hij deelde zijn onderzoek namens het lectoraat Move to Be van Fontys Sporthogeschool, waarvan de resultaten hebben geleid tot een praktische ‘Handreiking voor en door de praktijk’ voor succesvolle implementatie van vitaliteitsbeleid.

Daarna waren er twee praktijkverhalen van Monique Boetzkes van Arte en Bas Habets van zorgverzekeraar ONVZ. Beide gingen dieper in op de wijze waarop je het thema gezondheid en vitaliteit nu aanpakt binnen je organisatie en hoe je de betrokkenheid van je medewerkers kunt verhogen. Tussentijds zorgde Peter Verbeek van Fitcoins voor de nodige break van ons zitgedrag!

Het plenaire gedeelte vervolgde met een update van Marieke van Beurden en Colette de Vries met betrekking tot de komende activiteiten van het netwerk van ‘DE STAP naar gezonder op het werk’ en de mogelijkheid om nu in te stappen.

De afsluiting was een korte maar interactieve presentatie van Ida Damen die de noodzaak van bewegen op de werkplek duidelijk maakte. De deelnemers werden vervolgens naar de Open Space gestuurd middels een WorkWalk waarin zij in kleine groepjes het thema vitaliteit verder uitdiepte.

De middag werd afgesloten in het Indoor Sport Centrum met een Open Space waarin de deelnemers, naast een goed verzorgde borrel, meer info konen krijgen over het netwerk, het aanbod van Fontys Hogescholen rondom een leven lang ontwikkelen, het onderzoek van Frank Bauman en de WorkWalk van Ida.

   

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in