Theo Stevens volgt Marcel de Pender op als directeur van Coöperatie Slimmer Leven

Per 1 maart 2024 is Theo Stevens als directeur van Coöperatie Slimmer Leven gestart. Hij volgt hiermee Marcel de Pender op die na zes jaar het stokje overdraagt. Theo brengt een schat aan ervaring mee uit de wereld van de ICT, logistiek, mobiliteit en gezondheidszorg. Theo is een bekende in de regio en heeft eerder gewerkt als directeur voor Brainport Development.

Theo Stevens: “Het voelt als thuiskomen, zo’n 12 jaar na de oprichting van Coöperatie Slimmer Leven. Het belang van samenwerking, preventie en zorginnovatie is groter dan ooit. Ik zie er dan ook zeer naar uit om samen met onze partners betekenisvolle bijdragen hieraan te leveren”.

Eric van Schagen, bestuursvoorzitter: “Theo Stevens ken ik al lange tijd en we hebben gezien zijn kennis van en ervaring met deze regio alle vertrouwen in Theo als nieuwe directeur. Een belangrijke opdracht voor Theo is de positionering van Slimmer Leven voor de komende jaren.”

Slimmer Leven zet zich actief in op het gebied van gezondheidsbevordering en preventie en op het valideren en implementeren van technologische innovatie. Een mooi moment voor Marcel de Pender om het stokje door te geven aan een nieuwe directeur voor de uitvoer hiervan. Marcel de Pender heeft bijna zes jaar voor de coöperatie gewerkt en zich met veel toewijding ingezet voor het aanjagen en uitvoeren van sector-overstijgende innovatie in de zorg in onze regio. Onder zijn leiding heeft Slimmer Leven zich ontwikkeld van een bureau dat gezamenlijke innovatieve projecten initieert naar een organisatie die gezamenlijk beweging op gang brengt én houdt rondom de vernieuwing van zorg en vitaliteit. Ook de financiële positie van Slimmer Leven is onder leiding van Marcel de Pender significant versterkt.

Marcel de Pender: “Na een aantal mooie jaren waarin ik met veel plezier heb gewerkt aan een sterke regionale coöperatie is dit een goed moment om mijn werkzaamheden over te dragen. Ik zie voor mijn opvolger een uitdagende, maar dankbare taak om in deze complexe wereld gezamenlijk met alle leden de krachten te bundelen en samen de uitdagingen aan te gaan”.

Eric van Schagen (bestuursvoorzitter): “We zijn Marcel zeer erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage aan Slimmer Leven. Zes jaar lang was Marcel vanuit zijn rol een grote toegevoegde waarde voor het bevorderen van samenwerking in de regio. Namens het bestuur bedank ik hem van harte”.

Op de Algemene Ledenvergadering van Slimmer Leven (22 januari 2024) is er gelegenheid geboden voor alle leden van Slimmer Leven, het bestuur en het programmabureau om afscheid te nemen van Marcel de Pender.

Coöperatie Slimmer Leven

Coöperatie Slimmer Leven, opgericht in 2012, vormt één van de tien zorginnovatieregio’s in Nederland. Met haar 60 leden katalyseert en coördineert dit zorginnovatienetwerk maatschappelijke en economische uitdagingen rondom gezondheid en vitaliteit.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in