The New Horizon 2019 nieuwjaarsreceptie – een terugblik

Zo’n 1200 mensen bezochten afgelopen dinsdag dé nieuwjaarsbijeenkomst van Brainport Eindhoven: The New Horizon. Er heerste een gemoedelijke en ontspannen sfeer, er werd druk genetwerkt en robotvoetbalteam Tech United van TU/e, dat in 2018 wereldkampioen werd, trok volop aandacht. In deze setting introduceerde burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de Stichting Brainport, John Jorritsma, de spreker van de avond: Eric van Schagen, voorzitter van VNO/NCW Brabant Zeeland en directeur van ict-bedrijf Simac.

Van Schagen startte zijn toespraak met de mededeling: ‘ik ben een beetje een invaller’, duidend op het feit dat hij met zijn optreden President-Directeur van Shell Nederland Marjan van Loon verving. Hij bleek een zeer waardig vervanger te zijn en startte met een positieve boodschap. ‘De kracht en het succes van Brainport Eindhoven wordt landelijk alom gezien en erkend. ‘Er zijn drie mainports: Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, daarover is geen discussie mogelijk.’ ​

Ook plaatste hij enkele kritische kanttekeningen bij het succes van de regio. De grootbedrijven merken dat de voorzieningen onder druk staan en het MKB merkt vooral ook de krapte van de arbeidsmarkt, de druk op de infrastructuur en het achterlopen van sommige voorzieningen. En ook voor inwoners is het Brainport succes niet altijd voelbaar of een vanzelfsprekendheid. ‘Dat is iets waarvoor we aandacht moeten blijven behouden’.

Van Schagen eindigde zijn toespraak met enkele aanbevelingen en het uitspreken van de hoop dat we samen trots blijven op deze regio. ‘Wanneer we wat meer aandacht schenken aan de maatschappelijke agenda, dan komt het met de economische agenda in 2019 ook wel weer goed. Succes smaakt samen beter!’

Kon u dit jaar niet aanwezig zijn maar bent u toch benieuwd naar de sfeer of de toespraak? Of was u wel aanwezig maar wilt u nog even kort terugblikken? Kijk kan op www.thenewhorizon.eu. 
Daar vindt u een mooie sfeerimpressie in de vorm van foto’s en een video.