Start VITALISE met Virtuele Gezondheid en Welzijn Living Lab Infrastructuur

Op 1 april 2021 is het Horizon 2020 VITALISE project officieel van start gegaan. VITALISE heeft als doel om om onderzoeksactiviteiten op het gebied van gezondheid en welzijn in Europa te vergemakkelijken en te promoten door Living Lab-procedures af te stemmen en infrastructuren te openen. Transnationale toegang tot 17 Living Lab onderzoek infrastructuren en digitale toegang tot datasets op afstand wordt de komende maanden via drie ‘open calls’ aangeboden aan externe onderzoekers uit allerlei disciplines. Externe onderzoekers krijgen de kans om een ​​deel van hun onderzoek uit te voeren in een van deze Living Labs en kunnen gebruik maken van de ICT tools die het VITALISE project ontwerpt en ontwikkeld. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van trainingsmethoden voor een breder begrip en valorisatie van Living Lab methodologieën in de onderzoek gemeenschap.

Living Labs

VITALISE verbindt de drie grootste Living Labs in Europa met elkaar: ENoLL, Forum LLSA en EIT Health Living Labs. Hiermee bestrijkt het project alle Europese geografische gebieden en het hele spectrum van het domein Gezondheid en Welzijn.

Het VITALISE consortium, gecoördineerd door ENoLL, bestaat uit 19 partners uit 11 landen, met uitstekende ervaring in alle taken die voor VITALISE zijn gedefinieerd.

Aansluiten bij VITALISE

Living Labs die nog niet betrokken zijn in het project kunnen aansluiten bij de kennisuitwisselingsevenementen over Living Lab procedures en -diensten (workshops, interviews, vragenlijsten). Ook kunnen zij deelnemen aan de bijeenkomsten van de ‘harmonization body’ (bottom-up benadering voor het creëren van standaarden en nieuwe open tools om procedures te vergemakkelijken). Laten we allemaal van elkaar leren en samenwerken om de toekomst van Living Labs in onderzoek vorm te geven.

Klik hier voor meer informatie over het project.

TU/en is partner in het project. Coöperatie Slimmer Leven ondersteunt de TU/e met het verspreiden van kennis over het project in de regio.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in