SGE en DOH nemen besluit tot fusie

De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Deze netwerksamenwerking in Eindhoven en omliggende gemeenten richt zich op ambities voor zorgvernieuwing, zorgprogramma’s, wijkgerichte samenwerking en continuïteit van zorg. Dat is nodig voor een regio waarin zorg toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar is en blijft voor inwoners en waarin professionals graag willen werken.

Deze ambities vragen om meer slagkracht en wendbaarheid. Daarom zetten DOH en SGE per 1 januari 2023 de stap naar één nieuwe organisatie: samen staan we sterker.

Samen op Koers

Twee jaar geleden is het traject ‘Samen op Koers’ van start gegaan. SGE en DOH besloten de bestaande samenwerking te intensiveren voor de regionale droom; een vitale regio waarin mensen (positief) gezond zijn en zo lang mogelijk kunnen blijven. Waarbij als het nodig is de zorg passend beschikbaar en toegankelijk is. Uiteraard in samenwerking met alle regionale partners. De keuze voor een nieuwe organisatie maken we niet alleen met ons hoofd, maar ook met ons hart. Het hart van de veranderende organisatie ligt primair bij de zorgverleners: (een deel) verbonden aan autonome praktijken en (een deel) werkzaam in multidisciplinaire loondienstcentra. We bundelen kennis en expertise uit beide organisaties in de nieuwe organisatie met als missie:

Toegankelijk voor patiënten, Aantrekkelijk voor professionals en Krachtig in de regio.

De nieuwe organisatie (naam wordt later bekend gemaakt) verbindt circa 100 huisartsen, 6 apothekers, 35 fysiotherapeuten en vele andere professionals rondom de zorg voor ruim 200.000 patiënten. De 19 aangesloten huisartspraktijken (groepspraktijken) van DOH liggen in Eindhoven en omliggende gemeenten Oirschot, Geldrop-Mierlo, Heeze, Someren, Son en Breugel. SGE heeft 10 multidisciplinaire
gezondheidscentra in Eindhoven met disciplines huisartsen, apotheek en fysiotherapie. In 1 centrum zit ook een tandartspraktijk.

Collegiale Raad van Bestuur

De RvT van SGE en RvC van DOH hebben Pascale Voermans en Ellen Huijbers benoemd tot respectievelijk voorzitter en lid Raad van Bestuur voor de nieuwe organisatie per 1 januari 2023. Jeroen van Duren (voorzitter RvT SGE) en Lea Bouwmeester (voorzitter RvC DOH):

Als RvC DOH en RvT SGE zien wij de noodzaak tot nieuwe samenwerking die bijdraagt aan meer positieve gezondheid voor mensen in de regio, prettige werkomstandigheden voor professionals en stevige netwerkpartner. Als antwoord op de maatschappelijke opgave in de regio Eindhoven. We zijn blij dat we de afgelopen periode, in een zorgvuldig proces met alle stakeholders, de RvB voor de nieuwe organisatie hebben kunnen vormen. Als toezichthouders zijn we gezamenlijk de laatste stappen aan het zetten om ook te komen tot een nieuwe passende RvT die per 1 januari a.s. actief zal zijn voor de nieuwe organisatie.
We zijn, samen met de nieuwe RvB, de andere bestuurders Monique Hartings (SGE) en Jorien Sjoerdsma (DOH) meer dan erkentelijk voor hun belangrijke bijdrage die ze hebben geleverd in dit hele proces en aan de totstandkoming van onze nieuwe organisatie.

Pascale Voermans is sinds 1 september 2017 voorzitter van de raad van bestuur van SGE. Zij heeft een ruime ervaring in de (eerstelijns) zorgsector.

Pascale: Vanaf 1 januari 2023 vormen Ellen en ik de RvB voor de nieuwe organisatie, een samenwerking waar ik naar uitkijk. We hebben het vertrouwen gekregen om de nieuwe organisatie te realiseren en goed neer te zetten: voor en met onze professionals, onze patiënten en regionale partners. Ik heb veel zin om met iedereen binnen de nieuwe organisatie hier de schouders onder te zetten.

Ellen Huijbers is sinds oktober 2017 medisch directeur van Zorggroep DOH. Zij is daarnaast werkzaam als huisarts in Huisartsenpraktijk de Kleine Dommel in Geldrop.

Ellen: Ik heb er zin in om samen met alle medewerkers verbonden aan DOH en SGE deze nieuwe organisatie te gaan neerzetten met een eigen sterke identiteit: toekomstgericht, innovatief en multidisciplinair. Een organisatie waarin de patiënt centraal staat en die maatschappelijk verantwoordelijkheid neemt. Kortom: een nieuwe organisatie om trots op te zijn.

Links: Ellen Huijbers | Rechts: Pascale Voermans

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in