Regioplatform voor Zelfhulp

In de loop van november wordt DESTAPnaargezonder.nl een regionaal platform voor inwoners die zelf (en met elkaar) aan de slag willen met hun gezondheid. Op dit platform blijven we ook informatie en inspiratie delen voor partners en verbinden we gezonde initiatieven zodat we samen activiteiten kunnen oppakken en van elkaar kunnen leren.

Dé startplek voor gezondheid en vitaliteit  

Het Regionaal Platform voor Zelfhulp en Hulp aan elkaar wordt dé startplek voor gezondheid en vitaliteit. Op deze gratis website vinden inwoners van de Brainportregio tips en tools gericht op fysieke, mentale en sociale fitheid. Denk aan ehealth-modules die ouders leren om te gaan met hun dochter met eetstoornissen, tips voor jongeren over hoe om te gaan met sociale druk, hulpmiddelen die ouderen helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis blijven wonen of tools die volwassenen helpen bij financiële problemen.

Informatie beter vindbaar

De afgelopen maanden hebben we content geselecteerd, geschreven en herschreven. “Maar er is al zoveel informatie”, horen we je denken. Dat klopt, daarom ontsluiten we ook vooral bestaande content. Zo wordt het platform een centrale plek van alle beschikbare zelfhulp, ingedeeld op basis van de zes thema’s van positieve gezondheid.  Zo kan de inwoner sneller, en meer in samenhang, de informatie vinden die hij of zij zoekt. Het doel is om al het aanbod beter vindbaar te maken zodat mensen er direct zelf mee aan de slag kunnen.

Samenwerking

Het Regionaal Platform is met recht een platform van, voor en door de regio. We zijn met zo’n 10 partners gestart en steeds meer organisaties sluiten zich aan. Daarom voegen we de initiatieven rondom DE STAP naar gezonder en het regioakkoord samen met het initiatief voor een Regionaal Platform voor zelfhulp. Het platform wordt in november gelanceerd dus je moet nog even geduld hebben. We houden je op de hoogte.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in