Gloovy Eco Gloves wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2024

Gloovy Eco Gloves heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 gewonnen. Dat werd maandagmiddag 19 februari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners en organiseerde in samenwerking met Máxima MC de voorronde voor Zuidoost-Brabant tijdens de Slimme Zorg Estafette regio Zuid.

Gloovy Eco Gloves heeft de eerste duurzaam geproduceerde, recyclebare wegwerp handschoen van Europa ontwikkeld. Dankzij het eenvoudigere en geoptimaliseerde productieproces, evenals het gebruik van betere grondstoffen en de mogelijkheid tot volledige circulariteit, is dit het eerste volwaardige duurzame alternatief voor de huidige wegwerphandschoenen.

De zeven zorginnovaties die geselecteerd waren voor de voorronde hebben hun innovatie gepitcht onder het toeziend oog van 50 geïnteresseerden tegenover een vierkoppige jury. De jury bestond uit Robin de Ruiter (Coöperatie Slimmer Leven), Marielle Sleumer (Brainport Development), John-Paul van Heel (Rabobank Eindhoven Veldhoven) en Joleen Blok (Máxima MC).

Publieksprijs

Tijdens de voorronde is er ook weer een publieksprijs uitgereikt. Deze prijs is, zoals de naam al verklapt, uitgereikt aan de meest innovatieve onderneming op de opschalingsfase volgens het publiek. Gloovy Eco Gloves heeft ook deze prijs met trots in ontvangst genomen.

Naast Gloovy Eco Gloves waren er nog zes innovaties geselecteerd om te pitchen: Kalenderklok, Freequency, LiveDrop Care, HELP-T.nu, Omnia partnerportaal en EMOGY.

  

Nationale Zorginnovatieprijs

Dankzij de Nationale Zorginnovatieprijs krijgen innovatieve ondernemingen de kans om hun bereik te vergroten, de innovatie versneld op te schalen en een prijs te winnen om de onderneming op te schalen. De uitreiking vindt plaats op 10 april 2024 tijdens Zorg & ICT, onderdeel van Dutch Health Week. De winnaar maakt kans op €15.000,- aan prijzengeld (€10.000,- van de vakjury en €5000,- voor de publieksprijs) en krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in