Doe mee met de Nationale E-healthweek 2019

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners van 21 t/m 26 januari 2019 voor de derde keer de Nationale E-healthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Organiseer een activiteit tijdens de e-healthweek!

De ambitie van de organisatie is e-health voor iedereen toepasbaar maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen. Tijdens de e-healthweek 2019 zetten we de volgende stap en dat willen we heel graag samen met u doen!

Alle partijen die willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt zijn van harte uitgenodigd zich als partner aan te melden: (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms en ouderenbonden door het hele land. Dat kan via verschillende activiteiten: van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk tijdens de e-healthweek.

Patients Included

Tijdens de e-healthweek staan de patiënten/cliënten/gebruikers van zorg centraal, want dit is uiteindelijk de doelgroep waar e-health zo waardevol voor kan zijn. Om deze focus kracht bij te zetten ambiëren we als organisatie het Patients Included logo te voeren. We roepen alle partners van de e-healthweek op om deze doelgroep actief te betrekken bij hun activiteiten.

Activiteitenkalender

De website www.ehealthweek.net is het centrale punt van de e-healthweek 2019. Deelnemende organisaties organiseren onder het logo van de e-healthweek verschillende activiteiten gericht op de eigen doelgroepen: medewerkers, leveranciers, patiënten et cetera. Er is dus niet 1 centrale plaats waar de e-healthweek plaatsvindt. De activiteiten variëren van communicatiemomenten en –middelen gericht op bewustwording tot bijeenkomsten om kennis te delen. Iedereen kan hiervoor kosteloos gebruikmaken van de uitingen van de e-healthweek, zoals banners.

 

Coöperatie Slimmer Leven en Oost-Brabant

Afgelopen twee edities heeft Coöperatie Slimmer Leven ook een bijdrage geleverd hieraan. Ook dit jaar geven we als Coöperatie graag weer aandacht aan de Nationale E-healthweek. Zo organiseren we op 22 januari de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs. Op 24 januari komt een delegatie van het Ministerie van VWS op bezoek in de Brainport-regio om meer te leren over wat wij hier allemaal doen op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Ook zullen we natuurlijk zelf ook activiteiten bezoeken.

Daarnaast maakt Slimmer Leven in januari een overzicht van alle activiteiten die er tijdens deze week in onze regio, Oost-Brabant, plaatsvinden. Dus, bent u van plan iets te organiseren tijdens de Nationale E-healthweek 2019? Laat het ons weten via info@slimmerleven2020.com, zodat we het mee kunnen nemen in het totaaloverzicht.