RZCC verkent eOverdracht

RZCC heeft de afgelopen maanden samen met de ziekenhuizen en de VVT-instellingen in de regio in kaart gebracht welke verschillende soorten verpleegkundige overdrachten er zijn en welke belangen hier spelen. Het doel hiervan is kijken of eOverdracht een mogelijk nieuw regioproject kan zijn. Uit een update van dit onderzoek blijkt dat de overdracht deels nog op papier plaatsvindt. Waar het wel al digitaal gedaan wordt, is dat vooral via ZorgMail, Zivver of Siilo en zijn er uitdagingen om dit goed te laten verlopen.

Daarnaast heeft RZCC de verschillende soorten overdrachten in verband gebracht met diverse landelijke digitaliseringsprogramma’s. Hieruit blijkt dat verbetering vanuit deze hoek nog enige tijd op zich laat wachten. RZCC gaat daarom in de tussentijd door met de ronde langs alle ziekenhuizen en VVT-instellingen in de regio om de situatie goed in beeld te krijgen. Ook leren we in Brabant van onze collega-RSO’s (regionale samenwerkingsorganisaties) ZMBR en REN West-Brabant. ZMBR start in april een pilot met middelen van VIPP Inzicht* en REN heeft onderzoek gedaan naar gebruikte apps voor de uitwisseling van beschikbare capaciteiten. De resultaten hiervan neemt RZCC mee in hun verkenning.

Het werken aan eOverdracht krijgt een steuntje in de rug door de lopende subsidie van de provincie Noord-Brabant voor Brabant Connected Health. Eerder is vanuit deze subsidie de PGO-proef gefinancierd, nu dit project en daarnaast ook een project over behandel- en levenswensen met Precies! en het Netwerk Palliatieve Zorg.

*VIPP staat voor de landelijke Versnellingsprogramma Informatieuitwisseling Patiënt en Professional van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. VIPP Inzicht heeft als doel veilige en eenduidige elektronische gegevensuitwisseling te versnellen

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in