Webinar ‘Ontwerpen voor én met mensen met dementie’

Graag nodigen we u uit voor de digitale bijeenkomst ‘Ontwerpen voor én met mensen met dementie’ georganiseerd door Coöperatie Slimmer Leven en Technische Universiteit Eindhoven. Deze vindt online plaats op woensdag 23 juni 2021 van 14.00 tot 15.30 uur.

Deze bijeenkomst gaat in op vragen als: Hoe kun je mensen met dementie, hun familieleden en verzorgers succesvol betrekken in het ontwerpproces? Hoe kunnen we de ervaringen en noden van mensen met dementie in kaart brengen?

Het programma is als volgt:

14:00 – 14:05 – Introductie door Berry Eggen

14:05 – 14:35 – Presentatie ‘Empathic Handover Method’ door Wina Smeenk

14:35 – 14:45 – Discussiepanel

14:45 – 15:15 – Presentatie ‘Everyday Sounds of Dementia’ door Maarten Houben

15:15 – 15:30 – Discussiepanel + afronding

Klik hier om uzelf aan te melden

Met dank aan Archipel Zorggroep, Tranzo, Tilburg University, Stichting Pleyade Arnhem en het PIT team.

Toelichting 

Eerst zal Wina Smeenk toelichten hoe je meer zicht kan krijgen op ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken en hoe je samen met kwetsbare mensen sociale innovaties kunt creëren gedragen door het bedrijfsleven, overheden, zorginstellingen en kennisinstellingen. Vervolgens geeft Maarten Houben de resultaten mee van het onderzoeksproject ‘Everyday Sounds of Dementia’ dat onderzocht hoe geluid een positieve impact kan hebben op de levenskwaliteit van mensen met dementie. Maarten zal hiervoor enkele concrete casussen belichten over hoe je diverse eindgebruikers kan betrekken in het ontwerpproces en de evaluatie van technologische toepassingen. Na elke presentatie wordt er een interactieve discussie gehouden waarin de sprekers in dialoog treden met het publiek.

U ontvangt ongeveer een week voorafgaand aan de bijeenkomst een link voor het digitale event.

We verwelkomen u graag op 23 juni!

 

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in