Inspiratiesessie ‘Meer mogelijk maken met DE STAP naar gezonder’

We maken samen meer mogelijk met DE STAP naar gezonder. Woensdagmiddag 7 december waren 50 professionals bij de eerste regionale inspiratiesessie van DE STAP naar gezonder bij Fontys Hogeschool. Veel mooie initiatieven, gezamenlijke ambities en bijzondere ontmoetingen.

Tijdens deze inspiratiesessie gaf Ellis Jeurissen – Meussen (directeur GGD Brabant-Zuidoost) een toelichting op de doelen van het regioakkoord. Wethouder Samir Toub vertelde hoe de gemeente investeert in een integrale aanpak en de samenwerking binnen het Eindhovens Preventie Akkoord. Aansluitend waren er inspirerende pitches:

  • Monique de Kok (GGD Brabant-Zuidoost) – Gezonde leefomgeving als interventie
  • Frank Bauman (Fontys Sporthogeschool) – Gezondheid en vitaliteit van werknemers
  • Elske Berkvens (Elkerliek Ziekenhuis) – Gezond Mierlo-Hout
  • Kim Ensinck (GGD Brabant-Zuidoost) – Social Return on Investment van Vitaal in Brainport: wat is de maatschappelijke waarde

Het laatste deel gingen de deelnemers actief met elkaar in gesprek aan de hand van een aantal stellingen onder leiding van Kees Froeling.

In 2023 staan er 4 nieuwe inspiratiesessies op de planning. Hoe STAP jij in? Suggesties voor thema’s, goede voorbeelden en sprekers zijn welkom. Of wil je met jouw organisatie een bijdrage leveren aan een volgende sessie of host zijn? Laat het weten via www.destapnaargezonder.nl!