Het Regioplatform voor Zelfhulp … het komt eraan!

Regionaal Platform: Dé startplek voor gezondheid en vitaliteit  

Het Regionaal Platform voor Zelfhulp en Hulp aan elkaar moet dé startplek worden voor inwoners die zelf (en met elkaar) aan de slag willen met hun gezondheid. Op deze gratis website vinden inwoners van de Brainportregio tips en tools gericht op fysieke, mentale en sociale fitheid. Denk aan ehealth-modules die ouders leren om te gaan met hun dochter met eetstoornissen, tips voor jongeren over hoe om te gaan met sociale druk, hulpmiddelen die ouderen helpen bij het zo lang mogelijk en veilig thuis blijven wonen of tools die volwassenen helpen bij financiële problemen.

Informatie beter vindbaar

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om content te selecteren, te schrijven en te herschrijven. “Maar er is al zoveel informatie”, horen we jullie denken. Dat klopt, daarom ontsluiten we ook vooral bestaande content. Zo wordt het platform een centrale plek van alle beschikbare zelfhulp, ingedeeld op basis van de zes thema’s van positieve gezondheid.  Zo kan de inwoner sneller, en meer in samenhang, de informatie vinden die hij of zij zoekt. Het doel is om al het aanbod beter vindbaar te maken zodat mensen er direct zelf mee aan de slag kunnen.

Samenwerking

Het Regionaal Platform is met recht een platform van, voor en door de regio. We zijn met zo’n 10 partners gestart en steeds meer organisaties sluiten zich aan. Ook gemeente Eindhoven wil de inwoners van de Brainportregio ondersteunen in hun stappen naar een zo lang, gezond mogelijk leven. Hiervoor hebben zij de webpagina www.destapnaargezonder.nl opgezet. Hoe mooi is het als we dat initiatief en het initiatief voor een Regionaal Platform voor zelfhulp kunnen samenvoegen? De mogelijkheden voor die samenwerking zijn we nu met elkaar aan het uitwerken.

Nog even geduld

Het Regionale Platform voor Zelfhulp wordt in november gelanceerd. Je moet dus nog even geduld hebben voor je hem kunt bekijken en voor je met de tips en tools aan de slag kunt. Binnenkort volgt hierover meer informatie.