Talent en Capaciteit

Het doel van deze themalijn is om onderwijs en werkgevers in de zorg dichterbij elkaar te brengen, zodat de schaarse capaciteit van nieuwe en bestaande zorgmedewerkers optimaal ingezet kan worden. Hiervoor zijn de volgende speerpunten gekozen:

  1. Huidige professionals moeten klaar zijn voor de toekomst, leren omgaan met verandering, digitalisering en innovaties. Dit doen we onder andere door middel van de Health Innovation School Brabant.
  2. Ook toekomstige (zorg)professionals moeten klaar zijn voor de nieuwe beroepen. Fontys en Slimmer Leven zetten daarom samen een Fontys brede Minor Zorginnovatie op.
  3. Om de zorg beschikbaar te houden voor iedereen hebben we meer zorgmedewerkers nodig. Hoe kunnen we samen de vijver vergroten? Hiervoor gaan we een gezamenlijk (omscholings) programma ontwikkelen voor zij-instromers die bijvoorbeeld overbodig worden door automatisering van bepaalde functies.
  4. Om het aantal zorgmedewerkers te vergroten moeten we ook zorgen dat ze behouden blijven voor de zorg. Goed werkgeverschap speelt hier een belangrijke rol in. Samen met Transvorm gaan we ons hiervoor regionaal inzetten.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in