ZonMw staakt subsidierondes

Organisaties of onderzoekers die subsidieaanvragen willen doen voor gezondheidsonderzoek of zorginnovaties, moeten hun verzoeken even staken. ZonMw legt de subsiderondes stil en stelt aanvragen uit. De organisatie die onderzoek en innovaties in de zorgsector financiert maakt die stap dinsdagmiddag bekend. ZonMw ziet zich genoodzaakt tot deze stap door de uitbraak van het coronavirus.

Ontzien

“We zien ons genoodzaakt tot het nemen van passende maatregelen om aan te sluiten bij de maatregelen van het kabinet”, schrijft ZonMw in een verklaring. De organisatie zegt ‘te hechten aan iedereen dezelfde kans te geven voor het indienen van aanvragen, het doen van onderzoek of mee te werken in commissies’. Volgens ZonMw vraagt de huidige situatie in de coronacrisis veel van aanvragers, projectleiders, commissieleden en onderzoeksdeelnemers en wil de organisatie hen ontzien.

Afgelast

Alle bijeenkomsten worden tot 6 april afgelast. Tot 13 april zullen er geen nieuwe subsidierondes meer zijn. En alle lopende aanvragen worden twee maanden uitgesteld. Indieningstermijnen worden ook met drie maanden verlengd. Begin april beoordeelt ZonMw of verdere maatregelen nodig zijn of niet.

Uitzonderingen

Er zijn wel twee uitzonderingen waarbij deadlines niet worden uitgesteld. De deadline van de indiening van subsidieoproepen voor het onderzoek naar Zorgevaluatie en Gepast Gebruik, die 17 maart lag, blijft hetzelfde. De deadline van 7 april voor de subsidieoproep Veelbelovende Zorg (uitgevoerd door het Zorginstituut) blijft ook staan.

 

Bron: Skipr

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in