Wethouder Renate Richters brengt werkbezoek aan Slimmer Leven

Woensdag organiseerde Coöperatie Slimmer Leven een werkbezoek voor Renate Richters (Wethouder jeugd, zorg en welzijn, armoede en inburgering Gemeente Eindhoven). We waren te gast bij Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Tijdens dit werkbezoek lag de nadruk op verdere kennismaking en de themalijnen ‘Talent & Capaciteit’ en ‘Langer Thuis’.

 

Tijdens het eerste blok ging het gesprek met de aanwezigen vooral over de rol van Slimmer Leven als regisseur bij het opschalen van innovaties en het ontwikkelen van gezamenlijke voorzieningen binnen de zes themalijnen.

 

Vervolgens werd dieper ingegaan op de themalijn Talent & Capaciteit. Eerst werd Pitch toegelicht door Tim Schulte (Project Manager Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven). Pitch is een initiatief van Fontys, waarbij bedrijven hun innovaties al vroegtijdig in de praktijk kunnen testen. Vervolgens lichtte Siete Sierag (Fontys educational designer) toe waarom Fontys, Slimmer Leven en een aantal leden van Slimmer Leven een nieuwe PraktijkMinor Zorgvernieuwing voor studenten hebben opgezet. Tot slot ging Marcel de Pender (directeur Slimmer Leven) in op de Brabantse editie van de Health Innovation School, waarbij bestaande professionals aan innovatieve vraagstukken werken op het gebied van arbeidsmarktproblematiek.

 

Tijdens de themalijn ‘Langer Thuis’ vertelde Maarten Klomp (huisarts Gezondheidscentrum Achtse Barrier) over Grozzerdam, de proeftuin die start in de Achtse Barrier. Groz is het omgekeerde woord van zorg en dat is precies de kanteling die deze beweging wil maken: van Ziekte en Zorg (ZZ) naar Gezondheid en Gedrag (GG). Vervolgens kwamen twee startende bedrijven vertellen hoe ze kunnen helpen met het langer thuis laten wonen van (kwetsbare) ouderen. Gerard van Glabbeek (Voorspoedzorg) liet ons de Mobiele Diagnose Box zien, waarmee onnodige spoedzorg voorkomen kan worden door de diagnose eerder en op afstand te stellen en de behandeling direct te starten. Tot slot gaf Bas van der Kolk (LeefSamen) een toelichting op het concept waarbij ze met slimme sensoren en de verbinding met de naasten sneller onveilige situaties (brand, inbraak, vallen) signaleren en daardoor zorg kunnen voorkomen of snel kunnen ingrijpen.

 

Renate Richters: “ik vond het een interessante middag, onder andere omdat ik de samenhang goed zag tussen de verschillende initiatieven binnen de themalijnen ‘Talent & Capaciteit’ en ‘Langer thuis’.

 

Slimmer Leven kijkt terug op een inspirerende middag vol mooie verhalen uit de Brainport regio.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in