TrueSim wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2020

TrueSim heeft de Brainport Voorronde voor de Nationale Zorginnovatieprijs gewonnen. Dat werd dinsdagmiddag 28 januari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners en organiseerde de voorronde voor Zuidoost-Brabant, in samenwerking met Máxima MC tijdens de Nationale E-healthweek. TrueSim mag namens deze regio deelnemen aan de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs op 12 maart.

De innovatie TrueSim biedt de mogelijkheid aan zorgprofessionals om interactieve en realistische simulatietraining uit te voeren met behulp van Augmented Reality (AR). De kosten voor de training zijn lager, het leerrendement hoger en de kwaliteit beter. De klinische blik wordt op een unieke wijze getraind al vóórdat de echte patiënt daadwerkelijk zorg ontvangt.

Juryvoorzitter Marcel de Pender lichtte de keuze voor de winnaar toe: “Deze innovatie zorgt ervoor dat zorgprofessionals beter en efficiënter kunnen oefenen door middel van Augmented Reality. Dit heeft potentie om de kwaliteit van zorg significant te verbeteren en tegelijkerheid kosten te reduceren”.

De zeven zorginnovaties, die meededen aan de voorronde, moesten hun idee pitchen bij de vierkoppige jury. De jury bestond uit Marcel de Pender (Juryvoorzitter en directeur – Slimmer Leven), John-Paul van Heel (Senior Accountmanager MKB – ‎Rabobank Eindhoven-Veldhoven), Nicole Papen-Botterhuis (Coördinator onderzoek en innovatie – Màxima MC) en Jelle Schunselaar (Adviseur voor innovatief MKB en Startups – Brainport Development). Zij mochten, naast het bepalen van de winnaar, ook een innovatie nomineren die nog kans maakt op een wildcard. De jury wees hiervoor Smart Floor aan. Deze innovatie heeft in samenwerking met tanteLouise een zorgapplicatie ontwikkeld waarbij bij ouderen objectief een verhoogd valrisico kan worden vastgesteld. Met deze wildcard maakt Smart Floor kans om alsnog door te gaan naar de finale.

Naast TrueSim en Smart Floor, pitchten er nog vijf andere innovaties: Aesculap Aicon EDS container, Fit Veldhoven, Positief Bekenen, Sparkle Innovatieplatform en Mind Mansion.

Nationale Zorginnovatieprijs

Dankzij de Nationale Zorginnovatieprijs krijgen innovatieve ondernemingen de kans om hun bereik te vergroten en een prijs te winnen om de onderneming op te schalen. De finale wordt op 12 maart tijdens het Health Valley Event in Nijmegen gehouden. De winnaar maakt kans op €15.000,- aan prijzengeld en krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in