Slimmer Leven Huis laat bezoekers maatschappelijke meerwaarde technologie ervaren

Hoe ziet de zorg van de (nabije) toekomst er uit? En welke rol speelt technologie en innovatie in dit alles? In het Slimmer Leven Huis, dat tijdens de Dutch Technology Week op het 18 septemberplein in Eindhoven staat, vinden bezoekers antwoord op deze vragen. Het Slimmer Leven Huis is op 6 juni onder veel belangstelling feestelijk geopend met medewerking van Area51. Het is het derde jaar dat het Slimmer Leven Huis wordt georganiseerd. Hier worden de thema’s ‘Slimmer Wonen’, ‘Vitaler en gezonder leven en ‘Betere zorg’ via experts en technieken toegelicht. Bezoekers kunt hier verschillende slimme zorginnovaties van onder andere GGzE, Fontys, GGD Brabant-Zuidoost en de Rabobank bekijken en zelf ervaren. Laagdrempelig, vrijblijvend en zeker niet met een commerciële inslag.

 

“In een week waarin we met elkaar de technologie vieren, mag de maatschappelijke meerwaarde van technologie natuurlijk niet ontbreken. Het doel van ons Slimmer Leven Huis  is de bezoekers juist zelf e-health-oplossingen en andere technologieën te laten ervaren. En dat op een laagdrempelige manier, midden in het centrum van Eindhoven”, zegt Marcel de Pender, programmamanager bij organisator Coöperatie Slimmer Leven. “Daarnaast wordt er met bezoekers in gesprek gegaan over hun behoeften, wensen en verwachtingen op gebied van wonen, zorg en welzijn. Dit past goed bij de doelstelling van Coöperatie Slimmer Leven om de eindgebruikers meer te betrekken bij alle activiteiten die er op technologiegebied en zorg plaatsvinden in de Brainport-regio. Zodat technologie niet alleen een ver-van-je-bed-show is, maar juist ook tastbaar en direct toepasbaar voor een makkelijker leven.”

 

Het Slimmer Leven Huis is nog te bezoeken op donderdag 7 en vrijdag 8 juni, van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het huis staat op het 18 septemberplein in Eindhoven.  Reserveren of aanmelden is niet nodig en toegang is gratis. Het Slimmer Leven Huis is een initiatief van Coöperatie Slimmer Leven 2020 in samenwerking met de Rabobank. De experts en innovaties die dit jaar de ervaringen verzorgen, zijn: RabobankSGEFontysWelshopDouble RobotZorgZelf Smart DomoticsHuis van Morgen040BeweegtSenZYXVegroGGD Brabant-ZuidoostVan Egdom Security en Summa Zorg.