Project ENSAFE na drie jaar afgerond

Vrijdag 21 september heeft de eindevaluatie van het project ENSAFE plaatsgevonden. Dit project richtte zich op het ondersteunen van effectieve preventie en zelfzorgstrategieën door middel van het leggen van de verbinding tussen ouderen, hun leefomgeving en hun ondersteunende netwerk. Een service werd gecreëerd vanuit bestaande technologieën, zijnde mobiele communicatie, omgevingssenssoren en klinische monitoring. Op deze manier streefden de tien partners uit vier landen er naar om ouderen te kunnen ondersteunen in het zelfstandig leven.

Officieel was het project eind juni al afgerond. Tot aan september werd het business plan uitgewerkt en de eindrapportages opgesteld. Deze werden besproken tijdens een telefonische bijeenkomst met reviewers van het project. De reviewers werden aangesteld door AAL, een organisatie die het subsidieprogramma organiseert, waar dit project onderdeel van is. De reviewers leken tevreden na het gesprek. Eind deze week volgt hun officiële reviewrapport van het project.

Gedurende het project, dat drie jaar duurde, hebben tien partners uit vier landen gewerkt aan een integrale oplossing om een scala van ouderen met verschillende zorgbehoeften te bedienen. In Nederland werd getest met een deel van de oplossing: de GoLivePhone en klinische meetapparatuur, zoals een weegschaal en bloeddrukmeter.