Pharmi wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2021

Pharmi heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 gewonnen. Dat werd donderdagmiddag 25 februari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners en organiseerde in samenwerking met Máxima MC de digitale voorronde voor Zuidoost-Brabant tijdens de Slimme Zorg Estafette regio Zuid. Pharmi mag namens deze regio deelnemen aan de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2021 tijdens het online Health Valley event op 11 maart.

De innovatie Pharmi is de allereerste digitale apotheek in Nederland. Pharmi integreert verschillende bestaande gevalideerde medicijninformatie in 1 platform. Het is een app, een empathische virtuele assistent en een Zorgdashboard. Pharmi zorgt voor het behoud van zelfmanagement voor de patiënt, creëert efficiëntie voor de apotheker en verankert ‘zorgplicht’ voor zorgverzekeraars.

Juryvoorzitter Marcel de Pender (Directeur Slimmer Leven) lichtte de keuze voor de winnaar toe: “Pharmi heeft een hele duidelijke meerwaarde voor zowel het individu als apotheken en zorgverzekeraars, maar ook voor het gehele zorgsysteem. Dit maakte dat de jury vrij snel consensus vond over de winnaar van de Brainport Voorronde”.

De vijf zorginnovaties die geselecteerd waren voor de voorronde hebben hun innovatie gepitcht onder het toeziend oog van ruim 75 geïnteresseerden tegenover een vierkoppige jury. De jury bestond uit Marcel de Pender, John-Paul van Heel (Senior Accountmanager MKB Rabobank Eindhoven-Veldhoven), William van Dijk (Traumachirurg Máxima MC) en Marielle Sleumer (Business Developer Brainport Development). Zij mochten, naast het bepalen van de winnaar, ook een innovatie nomineren die kans maakt op een wildcard. De jury wees hiervoor de innovatie SmartClips van Embedded Fitness aan. Deze innovatie bestaat uit diverse interactieve kastjes uitgerust met een bewegingssensor en LED’s, die draadloos worden aangestuurd. SmartClips is een uitstekende interactieve ondersteuning van trainingen bij oefentherapie in de fysiotherapie- en revalidatie. Het maakt trainingen uitdagender, specifieker en resultaten zijn meetbaar. Met deze wildcard maakt SmartClips kans om alsnog door te gaan naar de finale.

Naast Pharmi en SmartClips, waren nog 3 innovaties geselecteerd om te pitchen: Watch SEM, Felix en LivingMoments.

De volledige livestream van de voorronde is terug te kijken via deze link.

Nationale Zorginnovatieprijs

Dankzij de Nationale Zorginnovatieprijs krijgen innovatieve ondernemingen de kans om hun bereik te vergroten, de innovatie versneld op te schalen en een prijs te winnen om de onderneming op te schalen. De finale wordt op 11 maart tijdens het online Health Valley Event gehouden. De winnaar maakt kans op €15.000,- aan prijzengeld (€10.000,- van de vakjury en €5000,- voor de publieksprijs) en krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in