Micro-Cosmos wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2022

Micro-Cosmos heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 gewonnen. Dat werd maandagmiddag 21 februari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners en organiseerde in samenwerking met Máxima MC de digitale voorronde voor Zuidoost-Brabant tijdens de Slimme Zorg Estafette regio Zuid. Micro-Cosmos mag namens deze regio deelnemen aan de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 tijdens het Health Valley event op 17 maart.

De innovatie Micro-Cosmos ontwikkelt een kap voor op het bed van patiënten in het ziekenhuis, zodat die patiënten meer rust krijgen. Door het wegnemen van externe prikkels, en het geven van een eigen omgeving, zorgen we ervoor dat patiënten beter kunnen rusten en slapen en daardoor sneller herstellen. De kap is ook bruikbaar in de thuiszorg.

Juryvoorzitter Marcel de Pender (Directeur Slimmer Leven) lichtte de keuze voor de winnaar toe: “Micro-Cosmos heeft een hele duidelijke meerwaarde voor zowel de patiënt als de zorgverlener, maar ook voor het gehele zorgsysteem. Dit maakte dat de jury vrij snel consensus vond over de winnaar van de Brainport Voorronde”.

De zeven zorginnovaties die geselecteerd waren voor de voorronde hebben hun innovatie gepitcht onder het toeziend oog van ruim 75 geïnteresseerden tegenover een vierkoppige jury. De jury bestond uit Marcel de Pender, John-Paul van Heel (Senior Accountmanager MKB Rabobank Eindhoven-Veldhoven), Sonja Verstraeten (Klinisch Neuropsycholoog Máxima MC) en Marielle Sleumer (Business Developer Brainport Development).

Publieksprijs

Nieuw tijdens de voorronde was de uitreiking van de publieksprijs. Deze prijs is, zoals de naam al verklapt, uitgereikt aan de meest innovatieve onderneming op de opschalingsfase volgens het publiek. ‘Interactive Learning Rooms’ van &happy heeft de prijs met trots in ontvangst genomen.

Naast Micro-Cosmos en Interactive Learning Rooms, waren nog 5 innovaties geselecteerd om te pitchen: Mentalcoach.nl, Buts en Bofn, Positief bekenen!, HUME en RECOVRY.

De volledige livestream van de voorronde is terug te kijken via deze link.

Nationale Zorginnovatieprijs

Dankzij de Nationale Zorginnovatieprijs krijgen innovatieve ondernemingen de kans om hun bereik te vergroten, de innovatie versneld op te schalen en een prijs te winnen om de onderneming op te schalen. De finale wordt op 17 maart tijdens het Health Valley Event gehouden. De winnaar maakt kans op €15.000,- aan prijzengeld (€10.000,- van de vakjury en €5000,- voor de publieksprijs) en krijgt professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van de innovatie.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in