Innovatie in beeld: WATCH SEM

Na te hebben ervaren hoe het is om grote gezondheidsproblemen te hebben, besloot Sylvie Bogaerts samen met haar zus Kim het roer om te gooien. Ze ontwikkelden een smartwatch genaamd ‘WATCH SEM’ om mensen met dementie te helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Liefde voor sport, motiverende coaching en bewust ontwerpen werden samengebracht in een health-tech innovatie.

 

Sylvie & Kim Bogaerts: ‘We willen mensen met dementie helpen om de touwtjes in handen te houden met behulp van hightech’

 

Hoe is deze reis begonnen?
Kim: Het begon met Sylvie, die jarenlang gezondheidsproblemen had. Haar linkerzij was verlamd en haar onderrug was op slot. Volgens de statistieken zou ze al in een rolstoel moeten zitten. Dus dat is echt zwaar. Maar door haar levensstijlkeuzes en dagelijkse ritmes aan te passen, is ze nog steeds fit en in staat om rechtop te staan.

Sylvie: Mijn lichaam en de manier waarop ik leefde waren niet gezond. Ik wilde zien wat ik kon beïnvloeden, en dat was mijn levensstijl. Toen ik eenmaal besloot om mijn levensstijl 180 graden in een gezonde te veranderen, ervoer ik al snel minder pijn en minder vermoeidheid. Om deze persoonlijke reden ben ik een wetenschappelijk onderzoek begonnen om erachter te komen hoe de verandering van levensstijl de mate van pijn kan beïnvloeden. Met mijn onderzoek naar chronische (rug) pijn, leefstijl en ritme heb ik bewezen dat je met een gezonde leefstijl, die bij je past, minder pijn ervaart.

 

WATCH SEM

WATCH SEM is een slim horloge om mensen met dementie (Alzheimer) langer zelfstandig thuis te laten wonen. Het horloge zorgt voor een vast ritme in hun leven op basis van: Slapen, Eten en Bewegen. Het biedt veel belangrijke herinneringen, zoals afbeeldingen en spraakberichten om uw persoonlijke levensstijl te behouden en zo lang mogelijk de controle te behouden. Het kan via verschillende apparaten worden aangepast en kan ook worden bekeken door zorgverleners en familie. Daarom noemen we het “uw persoonlijke vertrouwde coach op maat”.

 

Bron: High Tech Campus

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in