Eerste CrossCare X CrossRoads Convention brengt ondernemend Nederland en België samen

Op 12 juni sloegen Interreg-projecten CrossCare en CrossRoads de handen ineen om de eerste CrossCare X CrossRoads Convention te organiseren. De Convention bracht ruim 120 mensen, afkomstig uit de zorg-en bedrijfsnetwerken van de Vlaamse en Nederlandse proeftuinen, samen in het Eindhovense Natlab. Het doel van CrossCare CrossRoads Convention is inspireren, kennis delen en het faciliteren van grensoverschrijdend netwerken.

Tijdens het plenaire gedeelte draaide het vooral om inspireren. De middag werd geopend door de directeur van Interreg Vlaanderen-Nederland; Bram de Kort. Hij lichte het belang toe van grensoverschrijdend samenwerken en benadrukte zowel de economische als de maatschappelijke meerwaarde van beide projecten. Vervolgens was het de beurt aan 4 CrossRoads- en CrossCare-projecten om te laten zien wat die meerwaarde dan precies is. In vier korte pitches lichtte Moby Share, Ivengi, Arthe en Zinnovators toe wat zij hebben ontwikkeld, hoe de projecten daaraan bijdragen en wat de volgende stappen voor hen zijn. Een vakkundig panel, bestaande uit Bram de Kort, Joep Brouwers en Anke Albregts reageerden op deze pitches middels kritische vragen en gemeende complimenten.

Het plenaire gedeelte werd afgesloten door Ianka Fleerackers. Zij nam de zaal mee in het belang van falen, de kunst van het opstaan en de fases die je als ondernemer daarin doormaakt. Ze vertelde over drie belangrijke aspecten van groei: uit je comfortzone durven gaan, falen en opstaan, en leren van anderen.

Tijdens de pauze gaven verschillende CrossCare- en CrossRoads-projecten demo’s op de innovatiemarkt: ArtheZAPPNovosanisKooymans DesignZinnovatorsLiZe (CE-Mate)IvengiBeWell, Incosense InnovationsIncoSense en Inuteq.
Het tweede gedeelte van het programma bestond uit drie rondes breakout-sessies. Met thema’s rondom ‘financiering en juridisch advies’, ‘business modelling en marketing communicatie’ en ‘ontwikkeling van innovatie’ maakten de bezoekers kennis met experts in financiering, marketing, co-creatie en intellectual property. Tijdens de gehele middag was er ook volop de gelegenheid om te netwerken. Gewoon spontaan, of door afspraken te maken met andere bezoekers via de online tool Conversation Starter. Uit het aantal afspraken dat is gepland, 64, blijkt dat er veel gebruik is gemaakt van deze tool. Daarnaast waren er verschillende (finacierings)programma’s die ondernemers helpen bij de ontwikkeling van innovatie. Onder andere Next MoveHealth Tech YardVLAIO en BOM stonden klaar voor de deelnemers.

 

CrossCare X CrossRoads Convention werd aan het einde van de dag afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel.