CrossCare-project voor zelfscore app afgerond

CrossCare heeft het project rondom de ontwikkeling van een zelfscore app naar tevredenheid afgerond. De afronding ging gepaard met de overhandiging van een certificaat.

De zelfscore app is een nieuw instrument voor toepassing binnen de reguliere GGZ, forensische GGZ, detentie werkveld en verslavingszorg. In de afgelopen periode is een aantal mooie instrumenten ontwikkeld voor zwel cliënten als behandelaars. Zij zijn getoetst in diverse living labs in Nederland en België.

Enkele instrumenten zijn: de zelfscore app – LVB (voor mensen met een licht verstandelijke beperking); de zelfscore app – FARE (gericht op het ambulant forensische veld en gebaseerd op de FARE-vragenlijst) en de HKT-R app (voor behandelaars om gekoppeld met het EPD en ADFS, de HKT-R risicotaxatie te kunnen uitvoeren binnen het forensisch veld).

Inhoudelijk zijn de apps in de praktijk gevalideerd. Het merendeel van de gebruikers is overwegend positief over de werking, de toegevoegde waarde voor de behandeling, het herstel en de toepasbaarheid binnen het doen van risicotaxatie.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in