Klinische Innovatie

De doorlooptijd van innovaties in de zorg is vaak erg lang. De onderzoekssamenwerking onder de naam Eindhoven Medtech Innovation Center (e/MTIC) heeft als doel om de ontwikkeltijd van research tot resultaat voor de patiënt te verkorten. In dit structurele samenwerkingsverband werken Philips en de TU/e samen op het gebied van klinische innovaties met drie lokale topklinische ziekenhuizen gespecialiseerd in zwangerschap en geboorte (Màxima MC), slaapaandoeningen (Kempenheaghe) en hart- en vaatziekten (Catharina Ziekenhuis). Hierdoor kunnen we ziektebeelden sneller vaststellen en beter en eerder behandelen.

Deze samenwerking wordt komende jaren met meerdere ziektebeelden uitgebreid en landelijk opgeschaald door de samenwerking uit te breiden met meerdere universiteiten en ziekenhuizen.

Verder wordt in samenwerking met Brainport een Medtech Cluster ontwikkeld. Door het Medtech Cluster en het Zorginnovatie Netwerk van Slimmer Leven met elkaar te verbinden ontstaat een beter en completer Health Ecosysteem.

Klik hier voor een kijkje achter de schermen bij e/MTIC.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in