De volgende stap naar een gezondere regio

In november hebben ruim 70 organisaties het Regioakkoord Gezondheidsbevordering en Preventie ondertekend. Hierin is afgesproken om samen de schouders te zetten onder een beweging die ervoor moet zorgen dat in 2030 alle inwoners van de Brainport-regio tenminste 3 extra jaren leven in goede gezondheid. En waarin de gezondheidsverschillen met 20% afnemen.

 

Die ambitie kunnen we alleen samen bereiken. Iedereen kan en moet een eigen stap zetten naar gezonder. Als inwoner kun je een stap zetten naar een gezondere leefstijl door meer te bewegen of gezonder te eten, als wijk kun je werken aan een gezonde wijk door samen sociale activiteiten te organiseren, als bedrijf kun je een stap zetten naar een gezonde werkomgeving, als school naar een gezonde leeromgeving en als gemeente naar een gezonde en groene buitenomgeving.

 

Vanuit het regioakkoord wordt extra aandacht besteed aan het leren van en inspireren met goede voorbeelden door deze zichtbaar te maken. Welke stap heb jij al gezet? Laat het ons weten via info@slimmerleven.org.