Webinar Productinnovatie LifetecZONe

LifetecZONe organiseert een gratis online event in de kleurrijke studio van GBO Innovation makers. Van eerste schets tot aan productie begeleidt LifetecZONe ondernemers bij het ontwikkelen van hun product innovatie.

Tijdens dit webinar zitten drie ondernemers aan tafel met hun product(en) en vertellen over de realisatie van hun product idee. Hierbij staan ze stil bij onderwerpen als het ontwerpproces, concept ontwikkeling, prototyping en (0)-serieproductie.

Sprekers

Jeroen op ten Berg is de O in de bedrijfsnaam GBO Innovation makers. Al 30 jaar lang laten ze productenideeën tot leven komen. Tijdens het event laat hij de laatste medische design-trends zien aan de hand van gerealiseerde producten.

Mart Mulders richtte in 2014 Medical Training Tools op. Na bijna twee decennia op medisch gebied, waaronder ervaring uit de eerste hand bij het assisteren van anesthesiologen en als trainer van medische hulpmiddelen, weet Mart hoe belangrijk goede training is voor zorgprofessionals. In samenwerking met GBO Innovation makers is Mart erin geslaagd om een vertaling te maken van een biologisch product, een echte maag, naar een siliconenmodel voor trainingsdoeleinden in de gezondheidszorg. Mart zal vertellen over het ontwikkelingsproces van het bijzondere project wat gehonoreerd is door Collin Crowdfund.

Toine Schoutens doet al meer dan vijfentwintig jaar onderzoek naar het gebruik van lichttherapie. In eerste instantie was dit ter verbetering van de zogenaamde winterdepressie maar snel daarna bleken er uitgebreide toepassingsmogelijkheden bij slaap- en slaap/waak stoornissen maar ook bij het verminderden van jetlag en het werken in ploegendienst. Toen bleek dat gewone ‘lichtbakken’ omslachtig en onhandig waren in het dagelijkse gebruik ontwikkelde hij in 2007 het eerste prototype van een lichtbril. Hier bleek toen de markt nog niet rijp voor maar na een verzoek van technisch directeur Jacco Verhaeren van de Olympische zwemploeg van Australië in 2015 werd het prototype doorontwikkeld tot de huidige, app gestuurde Propeaq lichtbril. Intussen wordt deze lichtbril door meer dan 750 Olympiërs uit 14 landen gebruikt tegen jetlag en voor betere prestaties op ongewone momenten. Daarnaast zijn er nog vele duizenden anderen die de Propeaq gebruiken tijdens de nachtdienst en wordt er gewerkt aan een proef of concept voor de ziekte van Parkinson. Toine zal een overzicht geven van het ontstaan en gebruik van de lichtbril en de uitgebreide mogelijkheden voor toepassing in de nabije toekomst.

Meer informatie en aanmelden via https://www.lifeteczone.nl/bijeenkomst/productinnovatie/

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in