Planetree Design Award Graduation Show DAE’

GGzE en Design Academy Eindhoven (DAE) zijn een unieke driejarige samenwerking aangegaan met de werktitel ‘Bruggen bouwen in de community: van mondiale kennis naar lokale mentale kracht’. De kennis en inspiratie die we tijdens deze samenwerking opdoen, delen we graag met organisaties in de regio. Tijdens een speciaal seminar op 21 oktober over de menselijke, empathische invalshoek door social design spreken twee hoogleraren, en een DAE-student ontvangt de eerste Planetree Design Award voor een inspirerend ontwerp voor de zorgsector. Donderdagavond 23 september presenteerden de acht genomineerden hun ontwerp voor de jury.

Donderdag ontving de jury de genomineerden voor de Planetree Design Award 2021. Jurylid Bas van Oosterhout, directeur Behandeling: “Acht authentieke, pure, geëngageerde, creatieve en moedige jonge ontwerpers uit alle windstreken die de wereld mooier gaan maken. Zij pitchten hun innovatieve idee voor de jury, gericht op bevordering van mentale gezondheid. Van concrete producten tot richtinggevende concepten, van tastbare resultaat tot gedigitaliseerde visuals… Alles was geoorloofd. De jury was diep onder de indruk van de creativiteit, het verruimend perspectief, de echtheid van de studenten en de wijze waarop ze persoonlijke ervaringen verwerkten in het ontwerp.”

Vervolg: 21 oktober

Op donderdag 21 oktober vindt – tijdens de DDW Graduation Show – in het Beursgebouw een seminar plaats genaamd ‘Planetree Design Award Graduation Show DAE’. Tijdens dit seminar staan onder andere de projecten van de studenten centraal en reikt wethouder Renate Richters de award uit.

Daarnaast zijn er presentaties van prof.dr. Masi Mohammadi (‘Empathic Environment’, TU/e) en Rens Brankaert (‘Warm Technology and Design’/Fontys) en vertelt ontwerper Willem van Hooff over het maakproces van de awards die hij samen met cliënten van GGzE de Boei maakte. De introductie wordt gedaan door Joep Verbugt en Tessa Joan Blokland. We kijken uit naar een inspirerende en innovatieve bijeenkomst!

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in