Koploperbijeenkomst Zuid-Nederland

Het groeiende personeelstekort in zorg en welzijn maakt het belang van samenwerken steeds groter. Als persoon doen we niet anders dan samenwerken, maar hoe doe je dat (goed) op organisatieniveau en in de regio? Tijdens de Koploperbijeenkomst Zuid-Nederland krijg je volop inspiratie en praktische handvatten om aan de slag te gaan of meer impact te maken. Actie Leer Netwerk, Transvorm en Zorg aan Zet organiseren deze sessie gezamenlijk.

Wat staat er op het programma?

Koplopers zijn organisaties die een oplossing hebben gevonden om meer nieuwe medewerkers aan zich te binden. Of hebben een oplossing om medewerkers voor hun organisatie te behouden. Of ze zijn anders gaan werken met een arbeidsbesparende zorginnovatie of werk- of leerproces.

Nieuwe koplopers

Ben je geïnteresseerd in deze goede voorbeelden? Kom dan naar deze bijeenkomst. Marit Elenbaas, Hoofd Arbeidsmarkt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is persoonlijk aanwezig om nieuwe initiatieven te belonen door hen als Koploper te benoemen en om kennis te maken met bestaande Koplopers. Deze delen aan de hand van een pitch hun verhaal. Health Innovation School – Implementation (HIS-I) is één van de nieuwe Koplopers die zal worden benoemd.

Workshops

Naast het benoemen van nieuwe Koplopers staat er nog meer op het programma zoals delen kennis en inspiratie uit het Koplopernetwerk en daarbuiten. Workshops van Transvorm, Zorg aan Zet en Actie Leer Netwerk. Zo hoor je meer over Actieleren: maak kennis met de methode Actieleren en wat deze kan betekenen voor het oplossen van urgente en complexe arbeidsmarktproblemen. En over Falend Vooruit: niet alles is succesvol. En juist van projecten die mislukken leer je het meest.

Praktische informatie

Je bent welkom vanaf 13.30 uur. Het programma start om 14.00 uur en loopt tot 17.00 uur. Daarna ben je van harte welkom voor een netwerkborrel.
Locatie: Eindhoven of Venlo, dit wordt zo snel mogelijk bekend.

Laat je inspireren, meld je aan

Klaar om je te laten inspireren? Meld je dan nu aan via het  Actie Leer Netwerk. Je kunt je tot en met 2 november 2022 09:00 uur aanmelden.

Let op: Mocht je je aangemeld hebben en toch niet kunnen komen, stuur een berichtje via info@actieleernetwerk.nl.

Deelnemers

Deze bijeenkomst is interessant voor:

  • Vernieuwers op het gebied van arbeidsmarktbeleid en strategisch HR-beleid uit zorg en welzijn
  • Bestuurders, managers, beleidsmakers en HR-professionals
  • Projectleiders en vertegenwoordigers van werkgevers-, werknemers- en brancheorganisaties
  • Iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan het oplossen van de personeelstekorten in zorg en welzijn

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in