Kansenseminar digitalisering in de gezondheidszorg Frankrijk

Vrijdag 6 maart 09:30 – 13:00

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Den Haag

Bent u innovator in de gezondheidszorg? Heeft u ambitie om in Frankrijk zaken of onderzoek te doen? Kom dan op 6 maart naar het kansenseminar in Den Haag en hoor meer over digitalisering in de gezondheidszorg in Frankrijk.

Waarom digitalisering in de gezondheidszorg in Frankrijk?

Frankrijk staat, net als Nederland, in de gezondheidszorg voor vele sociale en economische uitdagingen, zoals ouderenzorg, thuiszorg, toename chronische ziekten en ongelijkheid in de zorg. Digitalisering kan een oplossing bieden. Om deze digitale transformatie waar te maken, heeft de Franse overheid in 2019 de nationale eHealth roadmap gepresenteerd.

Sectorstudie

De Nederlandse ambassade in Parijs heeft recent een sectorstudie uitgevoerd over digitalisering in de gezondheidszorg in Frankrijk. Deze studie wordt tijdens het kansenseminar met de deelnemers gedeeld.

Regio’s Ile de France en Auvergne Rhône Alpes

Tijdens het seminar en in de sectorstudie gaan we specifiek in op digitalisering en eHealth in de regio’s Ile de France en Auvergne Rhône Alpes (AURA). In deze regio’s werken ziekenhuizen, kennisinstellingen, bedrijven en overheid nauw samen aan de digitale transitie van de gezondheidszorg.

Deelname en kosten

Meld u aan, uiterlijk op 3 maart. Deelname is gratis. De voertaal tijdens het seminar is Engels.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in