GGD Symposia

Op donderdag 23 april organiseert GGD Brabant-Zuidoost maar liefst twee symposia op een dag! De ochtend staat in het teken van Ruimte voor Gezondheid – Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) en de middag gaat over Gezond & Veilig uitgaan.

Ochtend

Ruimte voor Gezondheid Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) Toenemende vergrijzing en dementie, psychische problematiek bij jongeren en gezondheidsachterstanden in onze samenleving vragen om actie. In de afgelopen maanden heeft de GGD Zuidoost Brabant met een Volksgezondheid Toekomst Verkenning geschetst welke ontwikkelingen we in onze gemeenten verwachten op het gebied van gezondheid (GGDKompas).

Gezond gedrag is ieders eigen verantwoordelijkheid. Hoe kunnen we gezamenlijk een omgeving creëren die de gezonde keuze stimuleert en waar vitaliteit en de kracht van mensen centraal staat? Dit symposium inspireert om hier samen mee aan de slag te gaan.

  • Wanneer: 9:30 tot 12:00 – donderdag 23 april
  • Waar: Igluu, Lichttoren 23, Eindhoven
  • Voor: wethouders en ambtenaren volksgezondheid, WMO, sociaal domein én partners in gezondheid en welzijn.

Middag

Gezond & Veilig uitgaan Gezond en veilig uitgaan is niet altijd vanzelfsprekend. In dit symposium gaan we dieper in op de nieuwste ontwikkelingen rondom gezondheid en veiligheid bij uitgaan en evenementen.

Op het symposium worden lezingen en workshops verzorgd door deskundige sprekers over gehoorbescherming, drugs, ongewenst seksueel gedrag en ambulance zorg. Ook zoomen we in op het perspectief van de evenementorganisatie én het perspectief van de bezoeker.

  • Wanneer: 13:00 tot 16:30 – donderdag 23 april
  • Waar: Igluu, Lichttoren 23, Eindhoven
  • Voor: wethouders en ambtenaren volksgezondheid, WMO, jeugd, veiligheid, evenementen, vergunningen én partners in gezondheid en veiligheid.

Is de ochtend en/of middag interessant voor u of collega’s? Noteer donderdag 23 april dan alvast in uw agenda! Aanmelden kan alvast via deze link.

Schrijf je in voor onze update

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en evenementen.

Schrijf je in